Is er hoop voor deze wereld? 

Kunnen we leven als we nergens meer op hopen, geen vooruitzichten hebben, nergens naar uitkijken?  

Wij hebben hoop nodig, hoop op liefde, op een fijne relatie, vriendschap, gezondheid, op een goede toekomst, op het idee dat we er iets toe doen, dat er een doel is. 

 Het afgelopen jaar hebben Roel en ik een aantal jonge mensen ontmoet.

Ze hadden allemaal een zoektocht achter de rug naar echtheid, naar “waarheid”. Ze hadden gehoopt en verwacht die te vinden bij diverse religies en/of filosofieën, maar raakten daar uiteindelijk in teleurgesteld. Bij de ene richting overheerste angst, een andere richting leidde vooral tot egoïsme of zelfliefde. Na een reis langs spirituele stromingen kwamen ze tenslotte uit bij de Bijbel. Ze ontdekten daarin de liefde van God voor de mens. Een liefde die ze nog nooit hadden ervaren. Ze werden steeds enthousiaster voor God en besloten om Jezus Christus te gaan volgen. Ze ontdekten dat de waarheid waar Jezus over sprak, echt is en echte vrijheid geeft, omdat die waarheid gepaard gaat met liefde. Hun enthousiasme en honger naar echtheid is super aanstekelijk! Zij ontdekten Jezus als kompas.

Zij ontdekten Jezus als kompas.

Hun verhaal gaf ons hoop voor deze wereld, waarin God zo weinig plaats krijgt en de liefde vaak ver te zoeken is. Wij hebben ontdekt dat Jezus de Enige is die 100% waarheid spreekt. Zijn liefde voor ons, mensen, is onbegrijpelijk groot. Zijn leven was helemaal in overeenstemming met wat Hij leerde. Daarom kunnen we Hem vertrouwen en hebben we hoop op een mooie toekomst 

 

Roel en José 

Lees hier meer verhalen van hoop.

Lees verder

Lees hier meer verhalen van hoop.