Leanne

Zorg bij moeilijke zwangerschappen.

Tijdens de zwangerschap gaat het mis bij Leanne. Ze krijgt een miskraam. Ondanks het prille stadium is er groot verdriet. "Een leven dat in je groeit, waarvan je droomt en hoopt. Dan is het ineens voorbij." Ze kan er niet van slapen, zo groot en intens is het verdriet. In een donkere nacht waar de zorgen  haar teveel worden, gebeurd er iets opmerkelijks. Leanne verteld haar verhaal over hoe Jezus voor haar gezorgd heeft. 

In haar verdriet valt haar oog op een boek dat ze nog niet had gelezen. De schrijfster beschrijft haar leven en de miskraam die ze had gehad. "Juist in die donkere nacht was God daar. Ik wist dat het Jezus was. Ik voelde Zijn liefde als een warme mantel om mij heen. Hij weet dat ik dat boek als troost kan gebruiken."
Bij de volgende zwangerschap gaat het opnieuw mis. Nu niet met het leven van de baby, maar met Leanne zelf. Ze blijft maar overgeven. "Ik was uitgedroogd en moest naar het ziekenhuis." Als ze haar vriendin verteld dat ze zwanger is, krijgt ze opnieuw een bevestiging dat er van bovenaf voor haar gezorgd wordt. "Ik wist al dat ik zwanger was. God heeft het me verteld."

Deze bevestiging van haar vriendin raakt haar diep. Op dit moment heeft ze deze opmerking zo hard nodig. "Dit helpt me om vertrouwen te houden in deze zwangerschap.

"Ik voel liefde als een warme mantel om mij heen."

Leanne weet dat er voor haar wordt gezorgd wordt. Die zorg heeft ze tijdens de moeilijke zwangerschappen ervaren. "Waar ik nu op hoop en naar uitzie? Dat jezus snel terug komt. Hij zal alles nieuw maken, geen pijn of verdriet meer, maar volmaakte vrede." Ze dankt God dat Hij haar heeft gered. Ze is niet meer bang voor de dood. "Hij belooft eeuwig leven.